Scitech

Următorul Galaxy Fold de la Samsung va fi lansat cu un preț mai scazut

Când Samsung și-a dezvăluit pentru prima dată Galaxy Fold, în comunitatea tehnologică a existat un pic de zumzet: a fost unul dintre primele exemple de adevărat gadget pentru consumatori cu ecran pliabil.

Din nefericire, a avut câteva probleme, nu cea mai mică dintre care a fost prețul său extravagant de 2.000 de dolari.
Smartphone-urile flagship nu sunt ieftine în niciun caz, dar totuși au tendința de a se încadra undeva în intervalul de 700 $ – 1000 $ (cu câteva excepții până la întârziere). Nimănui nu-i place să cheltuiască atât de mult pe un telefon, dar în general este norma acceptată în aceste zile.

Cu toate acestea, costul Fold a sărit prea mult, prea repede – 2.000 de dolari este pur și simplu mai mult decât majoritatea oamenilor sunt dispuși să plătească pentru ceva pe care l-ar putea înlocui într-un an sau doi.

Din fericire, Samsung pare să-și fi dat seama de greșeala sa. Un nou raport al SamMobile susține că compania lucrează la un succesor mai ieftin la Foldul original.

Vor fi două modele, dar versiunea cu costuri mai mici va fi livrată cu 256 GB stocare internă; jumătate din capacitatea plierii bazei.

Celălalt model va conține 512 GB de stocare obișnuite.
Noul Fold este de asemenea de așteptat să prezinte un „ecran de acoperire mai mare” și un display total de 7,7 inci (atunci când este desfășurat), în comparație cu Foldul original de 7,3 inci.

Alte detalii ale specificațiilor sunt încă în aer și nu știm cât de ieftină va fi o variantă în comparație cu Foldul existent.

Cu toate acestea, reducerea prețurilor va trebui să fie semnificativă pentru atragerea majorității consumatorilor – în special în lumina pandemiei Covid-19 în curs.

Cu mulți consumatori care se luptă să se mențină pe linia de plutire după ce și-au pierdut locul de muncă din cauza virusului, scurgerea pe un smartphone de lux este probabil ultimul lucru în mintea lor.

În orice caz, sursele lui SamMobile spun că noul Fold s-ar putea lansa încă din Q3 anul acesta, probabil alături de Galaxy Note 20.

Există motive să fii sceptic cu privire la fereastra de lansare, având în vedere starea economiei mondiale, dar probabil că lucrurile se vor îmbunătăți între acum și apoi.