Scitech

Utilizatorii TikTok ard bulgări de zăpadă

Mai multe videoclipuri publicate pe TikTok și Twitter în care utilizatorii ard zăpadă pentru a „demonstra” că este de fapt falsă au devenit virale. În realitate, zapada este cât se poate de autentică. Despre ce este mai exact vvorba? Videoclipurile virale arată de fapt o reacție perfect normală la plasarea flăcării unei brichete împotriva unui bulgăre de zăpadă. Dar acest lucru nu a împiedicat aceste videoclipuri să acumuleze milioane de vizualizări.

Cine creează această zăpadă „falsă” care cade din cer peste tot în lume, conform teoriilor conspirației? Bineînțeles, Bill Gates, maleficul păpușar din spatele atâtor nenorociri ale lumii – de la pandemia covid-19 până la cipuri secrete de urmărire aflate în toate vaccinurile pentru coronavirus din lume, scrie gizmodo.com.

Și nu este doar Bill Gates. Unii oameni cred că China se află în întreaga conspirație, trimitând zăpadă falsă în SUA într-un efort de a-i convinge pe americani că schimbările climatice sunt reale.

Fără apă, fără picături, fără nimic”, explică o femeie într-un videoclip recent pe TikTok care a devenit viral după ce a fost reîncărcat pe Twitter de cineva care a crezut în teoriile conspirației. „Dacă pun asta în cuptorul cu microunde, va începe să facă scântei, deoarece există metal amestecat în el”, insistă femeia. „În niciun caz, a devenit mai greu”, se poate auzi un bărbat din videoclip după ce scoate bricheta. „Nu se topește, ci doar arde”, continuă femeia.

Dar zăpada este reală. Secretul din spatele videoclipurilor cu zăpadă “care arde” este un termen numit sublimare. Când flacăra lovește bulgărul de zăpadă, transformă zăpada dintr-un corp solid mai degrabă într-un gaz decât într-un lichid. Zăpada devine mai degrabă vapori decât o baltă de lichid la picioarele tale. Aceasta este fenomenul produs de sublimare și există mai multe videoclipuri pe YouTube despre acest lucru.

sursa