Social

Veste buna pentru romani

Veste foarte buna pentru cetatenii romanii, Guvernul Romaniei ofera bani tuturor, doar cu o singura conditie, sa alerteze autoritatile cu anuntul la fenomene importante, relateaza a1.ro.

S-au alocat bani pentru anuntul la fenomene ciudate, intre 65 si 400 de lei, doar celor alertează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) că au vânat sau au găsit pe marginea drumului porci mistreţi morţi din cauza pestei porcine sau infectaţi cu acest virus. Banii sunt oferiţi după ce virusul este confirmat în laborator.

A fost luată decizia pentru acordarea de stimulente financiare în bani pentru notificări în cazuri de porci mistreţi morţi şi pentru participarea vânătorilor la vânătoarea selectivă. Au fost instituite măsuri suplimentare de control pentru animale sălbatice, porci mistreţi din zonele în care există focare de pestă porcină”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

Banii se acordă doar în cazul confirmării virusului în laboratoare, potrivit news.ro.

„Toate aceste sume sunt acordate în baza deciziilor grant al Comisiei Europene, se acordă din bugetul ANSVSA, dar sunt sume care se rambursează în proporţie de 75 la sută de către Comisia Europeană”, a precizat Nelu Barbu.