Extern

Volodimir Zelenski: Aderarea Ucrainei la UE nu ar trebui să dureze „ani sau decenii”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, vineri, că aderarea Ucrainei la UE nu ar trebui să dureze ani sau decenii și și-a exprimat speranța că Uniunea Europeană va facilita acest proces.

„Trebuie să parcurgem această cale rapid”, a spus el, adăugând că atacul asupra Odesei a întărit urgența de a adera la UE.
Într-un discurs rostit în fața membrilor Parlamentului ucrainean, liderul ucrainean a susținut că țara sa va îndeplini cerințele de aderare la bloc, însă a făcut un apel către „cei care dețin funcții guvernamentale” să „privească datoria și munca pentru aderarea la Uniunea Europeană ca pe o luptă de primă linie”.
„Nu vrem ca diminețile ucrainenilor să înceapă la fel de tragic ca astăzi, cu bombardamentele rusești precum cele din regiunea Odesa, cu multe victime. Ne dorim ca diminețile ucrainenilor să fie liniștite, la fel cum sunt cele din alte capitale europene, acum, în secolul al XXI-lea.

Îi îndemn pe toți cei care dețin funcții guvernamentale să-și privească datoria și munca pentru aderarea la Uniunea Europeană ca pe o luptă de primă linie pentru statul nostru, pentru Ucraina, pentru voi și pentru mine. A durat 115 zile pentru a ajunge la statutul de candidat, iar drumul nostru către aderare nu ar trebui să dureze ani sau decenii.

Trebuie să parcurgem rapid această cale, în măsura în care ţine de noi. Trebuie să ne îndeplinim partea noastră de sarcini pentru a le permite prietenilor noştri din Uniunea Europeană să adopte rapid o nouă decizie istorică pentru noi, în mod consolidat”, a spus Volodimir Zelenski într-un discurs rostit în faţa membrilor Parlamentului ucrainean.

sursa