Extern

Zelenski exclude o încetare a focului fără recuperarea teritoriilor cucerite de Rusia

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a respins scenariul unui posibil război înghețat în Ucraina, precizând că o încetare a focului cu Rusia va avea loc după recuperarea teritoriilor pierdute
„Înghețarea conflictului cu Federația Rusă înseamnă o pauză care oferă Federației Ruse o pauză pentru odihnă”, a spus Zelenski.

Zelenski a avertizat că o încetare a focului care permite Rusiei să păstreze teritoriile ucrainene cucerite de la invazia din februarie nu ar face decât să încurajeze un conflict și mai amplu, oferind Moscovei o oportunitate foarte necesară pentru a se reface și regrupa pentru următoarea rundă de lupte.
Președintele ucrainean Volodimir Zelenski susține că, în opinia echipei sale de securitate națională, forțele ucrainene au un potențial semnificativ să înainteze pe front să provoace pierderi serioase ocupanților ruși
Liderul ucrainean a transmis un mesaj video după o nouă întâlnire cu șefii serviciilor de informații, comandantul forțelor armate și miniștrii din interne și apărare.

„Am definit sarcini în câteva zone tactice pentru a ne consolida pozițiile. Și am rezolvat temeinic și problema aprovizionării trupelor cu arme moderne – încă trebuie crescută intensitatea atacurilor asupra inamicului”, a declarat Volodimir Zelenski.

sursa