Advertoriale

4 lucruri de stiut inainte de cumpararea unei pompe ape murdare cu tocator

In functie de zona in care locuiesti, este posibil sa ti se mentioneze necesitatea instalarii unei pompe ape murdare cu tocator – fie de catre un vecin sau de catre anumiti reprezentanti ai consiliului local, dupa caz.

O astfel de pompa este necesara in zonele in care indepartarea apei murdare este o provocare. De exemplu, daca locuiesti la un nivel sub cel al sistemului local de canalizare, atunci evacuarea apei cu deseuri nu este posibila decat prin instalarea unei pompe submersibile.

Dupa cum poti vedea, exista multe lucruri pe care trebuie sa le stii in situatia de fata. Cateva dintre acestea au legatura cu pompa pe care o vei cumpara – in aceasta privinta, articolul de aici te va ajuta!

Debitul maxim al unei pompe ape murdare cu tocator

Aceasta valoare reprezinta cantitatea de apa murdara care poate fi evacuata de catre pompa intr-un anumit interval de timp. Este exprimata in litri pe minut sau pe ora, dupa caz. Evident, debitul difera de la producator la producator dar, in general, unul mare este recomandat pentru o performanta buna in majoritatea situatiilor.

Astfel, un debit in jur de 300 de litri pe minut este considerat suficient atat pentru aplicatii casnice, cat si pentru anumite aplicatii industriale.

Temperatura maxima de functionare a pompei

Astfel de pompe sunt deseori submersibile – anume opereaza sub suprafata lichidului de pompat. Prin urmare, trebuie luate in calcul temperaturile a doua elemente – temperatura apei, precum si temperatura la care ajunge pompa in sine dupa o perioada indelungata de functionare. Media celor doua temperaturi nu trebuie sa depaseasca, de regula, 35 de grade Celsius.

In cazul unei pompe ape murdare cu tocator, aceasta este temperatura maxima de functionare si orice valoare peste poate duce la daune.

Inaltimea de refulare a pompei

Apa pompata trebuie transportata undeva anume. Dat fiind faptul ca majoritatea pompelor sunt submersibile, un astfel de echipament este insotit si de o caracteristica numita inaltime de refulare. Aceasta se refera la inaltimea la care pompa poate ridica apa fara nicio problema, permitand astfel eliminarea acesteia.

Aceasta valoarea variaza si nu exista una care poate fi numita cea mai buna. Trebuie sa afli inaltimea cu care echipamentul se va confrunta zilnic si sa alegi o pompa care poate satisface nevoile respective.

Puterea motorului unei pompe ape murdare cu tocator

Evident, puterea este o caracteristica foarte importanta cand vine vorba de alegerea unui astfel de echipament. Aceasta determina atat inaltimea de refulare, cat si temperatura pe care pompa in sine o poate atinge. Chiar daca unii producatori pot introduce un motor mai puternic intr-o pompa fara a fi nevoie cu adevarat de acesta, ideal este sa alegi pompa potrivita din toate punctele de vedere.

De exemplu, 750W sunt suficienti pentru o inaltime de refulare de 12 metri iar o putere mai mare doar ar contribui la ridicarea temperaturii interioare a pompei.

Cauti o selectie variata de pompe ape murdare cu tocator, pentru a fi sigur ca ai de unde alege? Nimic mai simplu – viziteaza acum magazinul online www.topstrong.ro si descopera oferta diversificata de produse de calitate superioara!