Social

7 trucuri pentru a-ți face copiii să renunțe la zahăr

Dacă ai observat că ai un copil ce tinde să sară peste mesele principale, dar să ciugulească tot timpul, este momentul să schimbi ceva.
O mamă are tot timpul în minte că alimentația copiilor săi, indiferent de vârsta acestora, trebuie să fie sănătoasă, cu atât mai mult dacă la analize s-a observat că glicemia lor este mai mare decât ar trebui, așa că-ți oferim câteva trucuri pentru a-ți face adolescenții să renunțe la zahăr sau cel puțin să diminueze cantitatea consumată.

1. Educă-ți copiii

Educația este una dintre cele mai importante lucruri, dacă vrei să faci o schimbare în stilul de viață al întregii familii. Educarea copiilor are foarte multe avantaje, mai ales când vine vorba despre subiecte precum alimentația sănătoasă și motivarea adolescenților să aleagă variante mai sănătoase pentru ei. În aceeași ordine de idei, dacă doar faci mâncarea mai sănătoasă „pentru că așa trebuie” n-o să câștigi lupta.

2. Învață să gătești

Primul lucru care-ți vine în minte când te gândești la mâncare sănătoasă este o salată, dar învață-ți adolescentul că aceasta nu înseamnă doar atât, ci puteți avea parte și de diverse preparate cu umpluturi mai puțin calorice. Când va avea parte în mod regulat de feluri de mâncare bune și sănătoase, nu va mai simți nevoia de dulciuri și snacksuri.

3. Începe ușor

Este greșit să schimbi totul dintr-o dată, pentru că s-ar putea să te alegi numai cu reacții negative. Trebuie să înțelegi că o schimbare a stilului de viață necesită timp, în care poți înlocui treptat fiecare fel de mâncare cu câte ceva mai sănătos, ceea ce-ți va ajuta adolescentul să se obișnuiască cu dieta fără zahăr.

4. Înlocuiește sucul cu ceaiuri

Sucurile produc dependență, deci doar înlocuindu-le pe ele cu ceva ce poate fi cel puțin la fel de bun reprezintă o soluție. În acest sens, kombucha este o alternativă bună, deoarece conține și probiotice, esențiale pentru tractul intestinal, doar să te asiguri că dacă o cumperi din comerț este o variantă fără zahăr adăugat. La fel de bun este și ceaiul, în care poți pune un pic de miere, dar nu opta pentru sucurile light, deoarece acestea au alte substanțe nocive.

5. Evită să ții în casă alimente dulci

Dacă vrei să-ți faci copilul să mănânce mai sănătos, atunci trebuie să-i dai un exemplu și să elimini gustările din casă. Eliminați cu totul snacksurile dulci, dar și cele sărate și înlocuiți-le cu ceva mai sănătos, cum ar fi baby morcovi și fructe proaspete.

6. Dă frâu liber imaginației

Un mod distractiv de a crea alternative la mâncărurile voastre preferate este să intri pe diverse site-uri culinare și să preiei idei de înlocuire a alimentelor, ca apoi să-ți lași creativitatea să lucreze singură. O să descoperiți astfel că anumite alternative au chiar un gust mai bun.

7. Eliminarea kilogramelor în plus

Unii adolescenți cred că trebuie să mănânce foarte puțin sau deloc pentru a slăbi sau dacă sunt supraponderali aleg să înlocuiască mâncarea cu dulciuri, care chiar dacă au volumul mai redus, au o cantitate mult mai mare de calorii. Ei trebuie educați în privința faptului că dacă vor să slăbească sănătos aceasta este o metodă greșită, pentru că au nevoie de putere ca să crească și deci trebuie să mănânce alimentele potrivite, în cantitățile adecvate.

sursa