Extern

Acuzații fără precedent la adresa lui Bill Gates!

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a încercat să pregătească lumea pentru o posibilă pandemie. În anul 2015, acesta a avertizat că omenirea nu este pregătită pentru valul de decese pe care o posibilă pandemia l-ar putea provoca.
Avertismentele lui Bill Gates s-au adeverit, din păcate, iar acum ne chinuim să trecem cu bine de pandemia de coronavirus. De la începutul pandemiei, cofondatorul Microsoft s-a implicat în găsirea unui vaccin pentru a putea traversa această perioadă.

Acum, avem câteva vaccinuri împotriva coronavirusului care deja au fost administrate oamenilor. Cu toate astea, Bill Gates este acuzat de faptul că nu dorește să împărtășească rețeta pentru aceste seruri. Presa internațională, informează businessinsider.com, scrie că Bill Gates refuză să împartă formula vaccinului pentru țările sărace, spunând că acestea nu trebuie distribuite cu restul lumii.

De la ce au pornit aceste acuzații
Acuzațiile care i se aduc lui Bill Gates vin pe fondul ultimului interviu pe care acesta l-a oferit pentru Sky News. În cadrul interviului, cofondatorul Microsoft a fost întrebat dacă ar fi benefic ca legea pentru proprietatea intelectuală să fie schimbată pentru a putea permite împărtășirea formulei vaccinului.

Bill Gates a răspuns că acest lucru nu va fi benefic, ceea ce se poate interpreta prin faptul că acesta nu dorește să împartă formula vaccinului. Ulterior, acesta a fost întrebat motivul pentru care schimbarea legii proprietății intelectuale nu este benefică.

Cofondatorul Microsoft a explicat că formula nu poate fi împărtășită din cauza complexității procesului de producție a vaccinului. El a spus că, în acest context, nu este vorba despre proprietatea intelectuală ci despre faptul că trebuie să se acorde o atenție sporită producției de vaccinuri anti-COVID și că acestea nu se pot face pe bandă rulantă.

Mai mult decât atât, el a subliniat că producătorii de vaccin anti-COVID precum Pfizer, AstraZeneca, Moderna și Johnson & Johnson au împărtășit deja formula pentru vaccin.

sursa