Extern

Adevarul de unde provine coronavirus. Un chinez spune ca ar fi adus de armata americana!

Adevarul de unde provine coronavirus. Un chinez spune ca ar fi adus de armata americana!Un purtator de cuvant al Ministrului de Externe din China a spus ca virusul din Wuhan ar putea fi un atac de catre armata americana, provocand un razboi al declaratiilor dintre Beijing si Washington, relateaza stirilekanald.ro.

China este suparata de declaratiile oficialilor americani, care acestia acuza ca a reactionat prea lent la coronavirus, care s-a contaminat lumea prima data in Wuhan, in decembrie.

Consilierul de securitate nationala al SUA, Robert O’Brien a spus ca raspandirea urgenta a Chinei a costatat ca s-ar fi putut in doua luni sa se pregateasca de aceasta epidemie periculoasa.

Într-un tweet în care a folosit cuvinte aspre, scris în engleză, pe contul verificat de Twitter, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Zhao Lijian, a afirmat că Statele Unite nu dau dovadă de transparenţă.

”Când a apărut pacientul zero în Statele Unite?

Câţi oameni sunt infectaţi? Care sunt numele spitalelor?

S-ar putea ca armata americană să fi adus epidemia la Wuhan.

Fiţi transparenţi!

Faceţi publice datele! Statele Unite ne datorează o explicaţie!”, a scris Zhao.

Zhao, un utilizator avid şi deseori combativ al Twitter, nu a oferit nicio dovadă pentru sugestia sa că armata americană ar putea fi vinovată de epidemia din China.