Actualitate

Amenzi Drastice pentru Neglijența la Curățarea Zăpezii în Fața Casei

Amenzi Drastice pentru Neglijența la Curățarea Zăpezii în Fața Casei: Ce Risca Românii în Această Iarnă

Obligați să facă față rigorilor iernii, românii riscă amenzi usturătoare dacă nu curăță zăpada din fața locuințelor. Conform Ordonanței de Guvern nr. 21/2002, cetățenii au datoria legală de a îndepărta zăpada și gheața de pe trotuarele din dreptul caselor, inclusiv țurțurii, sub sancțiunea amenzilor scrie romaniatv.net

Printre primele responsabilități ale zilei, românii trebuie să se asigure că drumul din fața casei este curățat, altfel pot fi sancționați financiar. Ordonanța stabilește această obligație, dar cuantumul amenzilor este lăsat la aprecierea autorităților locale.

În București, locuitorii trebuie să curețe zona din fața casei în cel mult 24 de ore de la încetarea ninsorii, iar amenzile variază între 200 și 500 de lei, conform Hotărârii Consiliului General al Municipiului București nr. 120/2010.

În Ploiești, sancțiunile financiare pot atinge între 500 și 1.500 de lei. La Cluj-Napoca, amenda pentru neglijența la curățarea trotuarelor și îndepărtarea țurțurilor poate fi între 500 și 1.000 de lei. În Sibiu, amenda maximă este de 200 de lei.

Cu toate astea, autoritățile subliniază importanța respectării acestor reguli pentru siguranța publică, iar nerespectarea lor poate aduce consecințe financiare neplăcute pentru cei care nu își fac datoria în această iarnă.