Extern

Atacuri ale Israelului în Siria, soldate cu zeci de morți

Vineri dimineață, orașul Alep din nordul Siriei a fost martorul unor atacuri violente lansate de Israel, care au dus la pierderea a 38 de vieți, inclusiv a cinci membri ai grupării armate libaneze Hezbollah, conform informațiilor furnizate de două surse din domeniul securității scrie romaniatv.net

Ministerul sirian al Apărării a confirmat că un număr de civili și personal militar au fost răniți sau uciși în urma atacurilor aeriene declanșate de Israel asupra Alepului.

Atacurile au avut loc în zonele rurale ale Alepului, în jurul orei locale 1:45, conform declarațiilor oficiale ale ministerului. Acestea s-au produs simultan cu atacuri cu drone, desfășurate din regiunea Idlib și din zona rurală a orașului Alep, organizate de “organizații teroriste”, conform ministerului sirian.

Ministerul nu a furnizat încă un bilanț oficial al victimelor și nici nu a detaliat dacă pierderile de vieți au fost cauzate de atacurile aeriene ale Israelului sau de atacurile grupărilor militare.

Atacurile Israelului în Siria au devenit tot mai frecvente, mai ales împotriva bazelor militare susținute de Iran, de la izbucnirea conflictului armat din Siria în 2011. De atunci, Israelul a vizat sistemele de apărare antiaeriană ale armatei siriene și forțele iraniene din regiunea respectivă.

Conflictul dintre Israel și grupările susținute de Iran, precum Hezbollah, s-a intensificat, în special de la ultima escaladare majoră în 2006, când a avut loc un război între Israel și Hezbollah în Liban.