Extern

Autocar prăbușit de pe un pod, 45 de victime

Tragedie în Africa de Sud: Autocar prăbușit de pe un pod, 45 de victime și un supraviețuitor de opt ani scrie digi24.ro

O tragedie de proporții a avut loc joi în Africa de Sud, când un autocar cu 46 de pasageri la bord a căzut de pe un pod și a luat foc, provocând moartea a 45 de persoane, iar un singur copil în vârstă de opt ani a supraviețuit miraculos.

Potrivit rapoartelor furnizate de Sky News, autocarul a căzut de pe un pod cu o înălțime de aproximativ 50 de metri, izbindu-se de fundul unei râpe, în apropierea localității Mamatlakala, din provincia nord-estică Limpopo din Africa de Sud. În momentul tragicului accident, în autocar se aflau 46 de persoane, inclusiv șoferul.

Ministerul Transporturilor a declarat că șoferul autocarului a pierdut controlul vehiculului, provocând prăbușirea acestuia de pe pod, urmată de izbirea de o râpă și de incendierea autocarului. Printre pasageri se aflau oameni din Botswana, care călătoreau spre Moria, în Limpopo, pentru a participa la o slujbă religioasă programată pentru weekendul de Paște.

Singurul supraviețuitor al tragediei este un copil de opt ani, care a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Autoritățile au declarat că scenele la fața locului sunt îngrozitoare, cu unele cadavre de nerecunoscut, altele blocate sub epavă și altele împrăștiate în jurul locului accidentului.

Accidentul a avut loc pe un pod imens suspendat între două dealuri, în apropierea localității Mamatlakala, în provincia Limpopo, la peste 300 de kilometri depărtare de Johannesburg. Evenimentul tragic a adus un val de durere și tristețe în comunitatea locală, iar autoritățile locale au inițiat anchete pentru a stabili exact circumstanțele care au condus la această tragedie devastatoare.