Actualitate

Baia Mare: Apartament Plin de Gunoi a Necesitat Intervenția Autorităților

Două femei, mamă și fiică, locuind pe bulevardul Regele Ferdinand din Baia Mare, au acumulat tone de gunoaie în apartamentul lor, generând preocupare și plângeri repetate din partea vecinilor scrie romaniatv.net

Autoritățile au intervenit abia după ce au obținut un ordin judecătoresc, confruntându-se cu dificultăți birocratice.

În vârstă de 63 și 27 de ani, cele două femei au fost transportate la spital pentru evaluare medicală, iar apartamentul lor va fi igienizat de către Direcția de Asistență Socială, conform comunicatului emis de Prefectura Baia Mare.

Echipe formate din poliție locală, inspectorat județean de poliție, serviciu de mediu urban, asistență socială, sănătate publică și inspectorat pentru situații de urgență au intervenit la fața locului pentru evacuarea deșeurilor și a altor obiecte periculoase din apartament. Conform estimărilor, se estimează că există tone de deșeuri în apartamentul cu două camere al celor două femei.

Mama și fiica au fost transportate la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare pentru evaluare medicală. Până la curățarea și securizarea completă a locuinței, ele vor fi plasate sub îngrijirea Direcției de Asistență Socială și a spitalului, pentru a elimina orice risc pentru sănătatea publică.