Extern

Barack Obama a fost atacat după ce a comentat emisiunea Kamala Harris: „Rușinos!”

Kamala Harris a făcut istorie în ianuarie, când a fost învestită ca prima femeie din America, prima femeie de culoare și prima vicepreședinte din Asia de Sud. Fostul președinte american Barack Obama a salutat-o pe dna Harris cu un pumn în timpul ceremoniei – un gest care a purtat o greutate simbolică în timp ce fostul președinte care face istorie se pregătea să o privească făcându-și o pe a ei. Cei doi de fapt, du-te înapoi un drum lung.

Când dl Obama și-a anunțat pentru prima dată candidatura la președinție în 2007, dna Harris a fost unul dintre primii oficiali aleși din California care l-au aprobat.

Iar fostul președinte american a avut întotdeauna multe cuvinte frumoase pentru ea – inclusiv unele remarci care au ridicat sprâncenele în lumea politică.

Vorbind la o strângere de fonduri Bay Area pentru Comitetul Național Democrat în 2013, președintele Obama a lăudat aspectul doamnei Harris.

El a spus: „Trebuie să fii atent, în primul rând, spune că ea este genial și ea este dedicat și ea este greu, și ea este exact ceea ce v-ați dori în oricine care este administrarea legii, și asigurându-vă că toată lumea este obtinerea un shake echitabil.
Ea, de asemenea, se întâmplă să fie, de departe, cel mai bine cautat procuror general din țară.”

El a adăugat, la râs din mulțime: „Este adevărat! Haide!”

Unii s-au adresat remarcilor, având în vedere obstacolele istorice cu care se confruntă femeile pentru a fi recunoscute pentru realizările lor, mai degrabă decât pentru aspectul lor.

Jonathan Chait, un scriitor pentru revista New York, numit comentariile domnului Obama „rușinos.”

El a scris: „Femeilor le este greu să fie judecate doar pe baza meritelor lor.

„Discutarea aspectului lor în contextul evaluării performanței lor de locuri de muncă face mai rău.”
sursa