Actualitate

Bomba anului! Tigarile pot fi fumate in spatii inchise. Decizia uluitoare a Senatului!

O decizie bomba pentru toata Romania, tigarile pot fi fumate in locurile cu spatii inchise s-au nu, Senatul a decis ca cele electronice au frau liber sa se fumeze oriunde, relateaza www.ziare.com.

Conform proiectului de lege, prin fumat „se intelege inhalarea voluntara a fumului rezultat in urma arderii tutunului continut in tigarete, tigari de foi, cigarillos si pipe, precum si inhalarea voluntara a aerosolilor rezultati in urma vaporizarii substantelor cu dispozitive electronice de tip ‘tigareta electronica’ sau dispozitivelor ce incalzesc tutunul fara a produce combustia amestecului”.

„Actualmente, legea defineste fumatul prin prisma arderii tutunului si a inhalarii fumului.

Tigarile electronice si dispozitivele ce incalzesc tutunul nu ard materia vegetala, ci produc aerosoli. Drept urmare, nu este interzis consumul acestora in spatiile publice, conform legislatiei in vigoare.

Or, necunoscand impactul pe care aceste produse il pot avea asupra sanatatii consumatorilor sau a persoanelor din jur, este necesara extinderea sensului legii prin interzicerea acestor produse in spatii publice inchise, mijloace de transport in comun, locuri de joaca sau institutii sanitare sau de invatamant. (…)

Prin urmare, propunem o extindere a sensului legii, astfel incat prin fumat sa se inteleaga orice consum voluntar de fum, vapori, aerosoli, acest consum fiind interzis in spatii publice inchise, mijloace de transport in comun, spatii inchise de la locul de munca sau in preajma locurilor de joaca pentru copii, conform prevederilor actuale ale legii”, se arata in expunerea de motive a propunerii legislative initiate de un grup de parlamentari USR, PNL, UDMR si PMP.