Extern

Canada trimite ZECI de militari in Romania!

Fortele armate canadiene (FAC) trimit aproximativ 135 de militari si patru avioane de vanatoare CF-18 Hornet ale Aviatiei regale canadiene la Constanta, in Romania, pentru a lua parte la activitatile politiei aeriene a NATO din septembrie pana in decembrie 2017, informeaza, joi, site-ul de stiri 45enord.ca. Aceasta misiune se inscrie in cadrul operatiunii REASSURANCE si reprezinta contributia Canadei la masurile de asigurare si disuasiune ale NATO.

Forta operationala aeriana (FOA) in Romania va consolida capacitatea Fortelor Aeriene Romane pentru mentinerea integritatii spatiului aerian, scrie agerpres.ro.

Activitatile consolidate ale politiei aeriene a NATO fac parte din masurile de asigurare si disuasiune ale Aliantei incepand din 2014.

Aceste masuri demonstreaza hotararea colectiva a aliatilor de a proteja populatiile si teritoriile tarilor membre NATO.
Fortele armate canadiene sunt angajate fata de principiul apararii colective al Aliantei, care este punctul central al tratatului fondator al NATO. Militarii nostri sunt bine antrenati si hotarati sa contribuie la activitatile consolidate ale politiei aeriene a NATO care asigura integritatea spatiului aerian al aliatilor nostri”, a declarat generalul-locotenent Steve Bowes, comandantul Comandamentului Operatiunilor Interarme ale FAC.

Forta noastra operationala aeriana in Romania este mandra sa participe la activitati de aparare colectiva care sprijina activitatile consolidate ale politiei aeriene a NATO„, a explicat la randul sau locotenent-colonelul Mark Hickey, comandantul Fortei operationale aeriene in Romania.

Activitatile consolidate ale politiei aeriene a NATO constituie o misiune de aparare colectiva in timp de pace vizand protejarea integritatii spatiului aerian al Aliantei.

FAC sprijina aceasta misiune in rotatie cu alti aliati ai NATO in cadrul operatiunii REASSURANCE incepand din mai 2014.

FAC au desfasurat o FOA in Romania pentru prima data in cadrul operatiunii REASSURANCE intre aprilie si august 2014 la Baza Aeriana 71 a Fortelor Aeriene Romane din Campia Turzii.

Bzi.ro