Perioada de prohibiție generală pe anul 2021 a fost stabilită în intervalul 9 aprilie – 7 iunie (60 zile) pentru pescuitul în habitatele piscicole naturale, respectiv 24 aprilie – 7 iunie (45 zile) pentru pescuitul în apele de frontieră. În intervalele menționate, restricția se aplică tuturor speciilor de pești.
Prohibiția la știucă este în perioada 1 februarie – 15 martie (43 zile).
Citește și: Ce indemnizații pot primi persoanele cu dizabilități în 2025
Prohibiția la șalău și biban este în perioada 28 martie – 7 iunie (72 zile).
Prohibiția la păstrăv este în perioadele 1 ianuarie – 31 martie 2021 și 1 octombrie 2021 – 31 martie 2022. Restricția se aplică pentru speciile de păstrăv indigen, curcubeu și fântânel, pescuitul păstrăvului de mare fiind interzis pe tot timpul anului.
Citește și: De ce pisica doarme la capul tău: Motivele unui comportament fascinant
Perioadele de prohibiție la scrumbie variază de la un sector al Dunării la altul, astfel:
- de la Marea Neagră până la Cetatea Chilia, km 43, în perioada 5 aprilie – 14 aprilie (10 zile).
- de la Cetatea Chilia, km 43 până la Vadul Oii, km 238, în perioada 9 aprilie – 23 aprilie (15 zile).
- de la Vadul Oii, km 238, până la Chiciu, km 374,5, în perioada 19 aprilie – 3 mai (15 zile).
- pescuitul scrumbiei este interzis în tot cursul anului în fața gurilor de vărsare a Dunării în mare pe o adâncime de 5km în largul mării și pe un coridor lat de 2km socotit câte 1km de o parte și de alta a axului brațelor Sfântu Gheorghe și Sulina, în fața brațului Chilia, lățimea coridorului interzis este de 1km spre sud de axul brațului, iar spre nord până la limita apelor teritoriale române.
- in perimetrul Rezervației Biosferei Delta Dunării se admite pescuitul în scop familial al scrumbiei folosind maximum 2 setci în perioada 9 aprilie – 18 aprilie, în zonele aprobate.
Mențiune: intervalele specificate pentru prohibiția la scrumbie se pot modifica ulterior în funcție de condițiile hidrologice.
Citește și: Relații în funcție de zodie: Ce zodii se potrivesc cel mai bine
Prohibiția la calcan este în intervalul 15 aprilie -15 iunie.
Este interzis pe tot cursul anului pescuitul următoarelor specii de pești: pietrarul, fusarul, ghiborțul de râu, cernușca, șalăul vărgat, aspretele, pecarina, guvidul de Razelm, zglăvoaca răsăriteană, lostrița, mihalțul, caracuda, coregonul, lipanul, păstravul de mare și sturionii.