Politica

Ce părere are George Simion, liderul AUR, despre Vladimir Putin

George Simion și partidul AUR condamnă agresiunea Rusiei din Ucraina, susține deputatul român. Politicianul care militează pentru unirea României cu Republica Moldova a analizat conflictul din țara vecină la o televiziune din Polonia.

„Putin continuă politica stalinistă de agresiune, el este un ucigaş, un criminal de război şi nu putem să ȋi permitem să facă ceea ce le face el acum ucrainenilor şi ucrainencelor. În sfârşit au ȋnceput aliaţii noştri să ȋnţeleagă cel puţin un pic din ceea ce am trăit noi ani de zile din cauza ruşilor”, a declarat Simion.

Întrebat dacă NATO ar trebui să-și retragă trupele din România, Simion susține că un astfel de scenariu „este inacceptabil”.
„Criminalul nu trebuie să ne intimideze. El crede că estul Europei e curtea lui de joacă. Să se ȋntoarcă ȋn Rusia. Sunt convins de puterea NATO. Noi, România, avem mult de ȋnvăţat din experienţa polonezilor.

Să ne ȋntoarcem la era când Moscova dicta soarta Europei de Est, aşa ceva este inacceptabil. Trebuie să apărăm identitatea Europei şi să ne amintim paginile ȋntunecate ale istoriei. Iar Berlinul trebuie neapărat să acţioneze”, a mai transmis liderul partidului conservator.

George Simion, despre Vladimir Putin: „Să cedezi ȋn faţa lui e aproape o crimă, pentru că este un criminal”
În opinia lui Simion, europenii nu trebuie să cedeze în fața șantajului de la Kremlin.

„Sper ca politicienii occidentali să ȋnceapă să ȋnţeleagă că o Europă unită e posibilă numai fără Putin, fără gazul rusesc şi fără şantaj. Pactul Ribbentrop-Molotov este readus la viaţă de acţiunile lui Scholz şi ale lui Putin. Nu ştiu de ce nu ȋnţelege Occidentul acest lucru” , a declarat ȋn emisiunea ‘Să mergem’ George Simion, liderul grupului parlamentar de prietenie româno-polonez şi preşedinte al Partidului Alianţa Pentru Unirea Românilor (AUR), conform Niezalezna.pl.

„Sper că ȋnţelegeţi că acum Putin şantajează Germania şi Bruxellesul, pe liderii de acolo, fie că e vorba de Timmermans, fie că e vorba de Verhofstadt. El (Putin – n.r.) ȋncearcă să impună principiile neutralităţii ţărilor din centrul şi estul Europei. Să cedezi ȋn faţa lui Putin e aproape o crimă, pentru că este un criminal. Sper că ȋncepem să ȋnţelegem că o Europă unită e posibilă numai fără Putin, fără gazul rusesc şi fără şantaj”, a completat Simion.

sursa