Actualitate

Ce sume pot fi accesate cu un salariu de 5.000 de lei

În ceea ce privește tipurile de împrumuturi, creditele pentru nevoi personale vor avea întotdeauna sume mai mici decât cele ipotecare, însă vor fi și mai ușor de obținut, mai ales că nu este nevoie de o documentație prea stufoasă pentru acordarea lor.

Totuși, nu trebuie uitat faptul că fiecare bancă are propriile politici de dobândă, criterii și flexibilități, astfel că ofertele și procedura de acordare a creditelor pot varia considerabil.

În mod obișnuit, un venit lunar de 5.000 de lei permite contractarea unui împrumut de până la 90.000 de lei. Prin intermediul unui simulator de creditare online, oferit de o bancă majoră din România, se poate obține, de exemplu, suma de 85.600 de lei pentru o perioadă de rambursare de 5 ani.
Rata lunară ar fi de 1.916,49 lei, ceea ce echivalează cu un grad maxim de îndatorare de 40%, un standard acceptat pe piață. Valoarea totală de plată în acest caz ar fi de 113.117 lei, cu o dobândă anuală efectivă de 12,32% și o dobândă nominală de 10,49%
Calculul de mai sus este, însă doar cu titlu de exemplu. Instituțiile bancare pot refuza acordarea creditelor, în cazul în care consideră că debitorii nu îndeplinesc unele condiții.

Una dintre acestea este prezentarea unui contract de muncă pe perioadă nedeterminată, care să aibă și o anumită perioadă de vechime în câmpul muncii. Cerințele variază de la o bancă la alta, însă, în general, se solicită o vechime minimă de 3 luni înainte de a accesa creditul.

Majoritatea băncilor acceptă obținerea finanțării și cu dovada veniturilor din activități independente, deși sumele în acest caz pot fi mai reduse.

sursa