Extern

CEDO condamnă România pentru expulzarea unui……

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a condamnat marţi România pentru că a expulzat de pe teritoriul său un tunisian din motive de securitate naţională.

Reclamantul este un cetăţean tunisian născut în 1982 şi sosit în 2007 în România, unde s-a căsătorit cu o româncă şi a avut un copil. În 2009, el a obţinut un permis de sejur pentru „viaţă familială” valabil până în 2015, explică CEDO într-un comunicat de presă, potrivit b1.ro.

În 2012, justiţia română l-a declarat „persoană indezirabilă” şi i-a interzis să locuiască în România timp de cinci ani.

„Reclamantul nu a primit nicio informaţie despre comportamentul său concret susceptibil de a pune în pericol securitatea naţională şi nici despre desfăşurarea unor momente-cheie ale procedurii”, a indicat instanţa judiciară a Consiliului Europei cu sediul la Strasbourg.

În consecinţă, cei şapte judecători ai CEDO au apreciat în unanimitate că România a încălcat Articolul 1 din Protocolul Nr.7 al Convenţiei europene a drepturilor omului, referitor la garanţiile procedurale în caz de expulzare a străinilor.