Extern

Cine l-ar putea înlocui pe Kim Jong-Un la conducerea Coreei de Nord

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a avut prima sa apariție publică în trei săptămâni, a informat presa de stat sâmbătă, după o absență neexplicată, care a alimentat întrebările despre cine îl va succeda pe Kim, în cazul unui deces. În acest context, Phenian-ul nu a anunțat niciodată cine ar conduce țara dacă Kim Jong Un s-ar afla în incapacitatea de a o face. Cum nu se cunosc detalii despre copiii lui, analiștii spun că sora și loialiștii săi ar putea forma o regență până când un succesor ar fi gata să preia controlul Coreei de Nord, potrivit Reuters.

Kim Jong Un are trei copii

Toate aceste speculații privind „dispariția” liderului nord-coreean Kim Jong Un s-au intensificat după ce acesta nu a fost prezent la un important eveniment aniversar din data de 15 aprilie. De atunci au tot apărut zvonuri că ar fi grav bolnav sau chiar că ar fi decedat.

Dinastia Kim este la conducerea Coreei de Nord de la înființarea acesteia în 1948. Kim Jong Un a devenit lider atunci când tatăl său Kim Jong Il a murit în 2011 după un atac de inimă.

Sub conducerea lui Kim Jong Un, arsenalul de arme nucleare și rachete balistice al Coreei de Nord a crescut substanțial, ceea ce a dus la îngrijorări cu privire la cine ar controla aceste arme în cazul în care liderul actual s-ar afla în incapacitate.

Se crede că liderul nord-coreean are trei copii cu Ri Sol Ju, mezinul născându-se în 2017, potrivit Serviciului Național de Informații din Sud.

Primul copil are 10 ani, de unde rezultă faptul că oricicare dintre cei trei copii ar avea nevoie de o recență dacă ar deveni un lider ereditar al Coreei de Nord.

Sora liderului nord-coreean, Kim Yo Jong

Sora mai mică a lui Kim Jong Un a fost cea mai vizibilă prezență în jurul liderului în ultimii doi ani, fiind în mod oficial director adjunct al puternicului Comitet Central al Partidului Lucrătorilor aflat la conducere, dar neoficial, ca șef de personal al fratelui său.

Aceasta a apărut și în fotografiile de presă publicate sâmbătă, arătând că liderul nord-coreean a participat la un eveniment care a marcat inaugurarea unei fabrici de îngrășăminte.

Kim Yo Jong a fost numită membru supleant al puternicului Comitet Central al Partidului Lucrătorilor luna aceasta.

Sora liderului, despre care se crede că are 31 de ani, are un control ferm asupra funcțiilor de partid cheie, fiind principala sursă de putere din spatele unei conduceri colective.

Membri de partid

Choe Ryong Hae s-a ridicat anul trecut la conducerea nominală de stat a Coreei de Nord în calitate de președinte al prezidiului Adunării Supreme a Poporului.

Choe și Pak pong Ju, membru al Biroului Politic și fost premier de stat care au supravegheat efortul nordului de a introduce mai multe funcții de piață liberă pentru a-și revitaliza economia, vor fi probabil cei care conduc o conducere colectivă, declară analiștii.

Kim Yong Chol, vicepreședinte al partidului și fost înalt reprezentant în domeniul nuclear, care nu are legătură cu dinastia Kim și ministrul de Externe Ri Fiul Gwon care ar putea fi însărcinat cu soluționarea problemelor diplomatice.

Kim Jong Chol, fratele mai mare al lui Kim Jong Un

Kim Jong Chol este fratele mai mare al liderului, dar nu a făcut parte din conducerea țării. Acesta și-a dorit o viață liniștită înconjurată de muzică, potrivit Thae Yong Ho, fostul deputat adjunct al Coreei de Nord la Londra.

Se crede că acesta nu este interesat de viața publică și că este puțin probabil să apară ca o prezență majoră, deși unii analiști spun că menține legături cu frații și că ar putea juca un rol mai public într-o situație de urgență.

sursa