Retete culinare

Ciorba rădăuţeană, în topul celor mai bune supe din lume

Ciorba rădăuțeană, inventată de o bucătăreasă din Rădăuți acum 41 de ani, a ajuns pe locul 2 topul celor mai bune supe de pui din lume, fiind devansată doar de de „Tom kha gai”, un preparat din Thailanda.
Ciorba rădăuţeană, în topul celor mai bune supe din lume. Preparatul s-a clasat pe locul 2 în topul celor mai bune supe de pui din lume, surclasând preparate internaționale importante. Mai mult, ciorba românească rădăuțeană se situează, potrivit clasamentului Taste Atlas, pe locul 7 în cadrul clasamentului „Top 100 cele mai bune supe din lume”.

Ciorba Rădăuțeană este o supă tradițională romanească. Este făcută dintr-o combinație de pui, ceapă, ardei roșu dulce, țelină, morcovi, suc de lămâie, usturoi, pătrunjel și smântână. Ingredientele se fierb la foc mediu până când carnea și legumele devin fragede. Supa este destul de acră datorită adaosului de suc de lămâie. În România, ciorba Rădăuțeană este apreciata în special pentru că este un remediu pentru mahmureală și are proprietăți de vindecare – este adesea folosită ca remediu pentru simptomele răcelii comune”, au transmis cei care au făcut topul despre ciorba rădăuțeană.
Elementul de bază al acestei ciorbe este carne de pui sau de curcan, care este fiartă împreună cu legume precum morcovi, țelină, cartofi și ceapă. Un alt ingredient esențial este smântâna, care adaugă o textură cremoasă și un gust bogat ciorbei. De asemenea, se adaugă mărar proaspăt tocat și piper negru pentru a evidenția aromele.

sursa