Extern

Comisia Europeana cere clarificari privind proiectul și traseul metroului spre Aeroportul Otopeni

Comisia Europeană a transmis o scrisoare prin care cere clarificări legate de traseul ales, dar și de costu­rile pentru proiectul liniei de metrou București-Otopeni (Magistrala 6).
Critica principală adusă de Comisia Europeană vizează traseul stabilit în proiect, de ce punctul de plecare nu este la stația Piața Victoriei și s-a ales ruta ocolitoare de la stația existentă 1 Mai, ce trece pe la Romexpo.

De altfel, traseul ales pentru linia de metrou ce va lega Bucureștiul de Otopeni a ridicat un mare semn de întrebare de la început.

Un alt aspect la care a făcut referire Comisia Europeană este subestimarea investiției pentru construcția acestei linii de metrou până la Otopeni, dar și supraestimarea traficului de pasageri.

Valoarea investiției în linia de metrou ce va lega Capitala de aeroportul Otopeni este de aproximativ 1,3 miliarde de euro (cu TVA inclus), potrivit autorităților locale.

Pro­iectul Magistralei 6 de metrou prevede un traseu de 14,2 km și cuprinde 12 stații, ar urma să asigure capacitatea de transport a unui număr de 50.000 călători pe oră și sens.