Extern

Comisia Europeană colaborează cu artiștii internaționali pentru a strânge bani pentru vaccinuri

Un summit pentru colectarea de fonduri pentru vaccinuri împotriva noului coronavirus va fi deschis, sâmbătă de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Șefa Executivului comunitar va găzdui, alături de actorul şi luptătorul Dwayne Johnson – The Rock, evenimentul caritabil la care vor participa atât lideri politici de la nivel internațional, cât și vedete ale muzicii pop. De altfel, evenimentul, al cărui scop este mobilizarea pentru finanțarea cercetării în domeniul vaccinării, va include și un concert care va fi transmis online.

Comisia Europeană organizează un eveniment caritabil destinat strînderii de fonduri pentru vaccinuir anti-COVID-19
La dezbaterile și interviurile care vor avea loc în cadrul summit-ului vor participa cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Emmanuel Macron, precum și nume mari din industria muzicală internațională. În cadrul concertului, care este parte a campaniei Comisiei Europene, intitulată ”Unite For Our Future”, vor urca pe scenă artiști ca Shakira, Justin Bieber, Miley Cyrus, Coldplay, Usher, Christine and the Queens sau Jennifer Hudson.

Shakira, Justin Bieber, Miley Cyrus sau David Beckham, printre vedetele care participă la eveniment

Totodată, la eveniment vor fi prezente vedete precum Hugh Jackman, Charlize Theron, David Beckham, Salma Hayek, Diane Kruger, Naomi Campbell sau Olivia Colman.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, întregul summit a fost gândit pentru a ajuta la strângerea de fonduri destinate cercetării și testării posibilelor vaccinuri anti-COVID-19 și „pentru a asigura accesul la vaccinuri oamenilor din întreaga lume, tuturor celor care au nevoie de ele”, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului european, Eric Mamer.

Până acum, Comisia Europeană a strâns 10 miliarde de euro în acest scop.

”Artiștii au puerea de a inspira schimbarea. Ei își folosesc talentul pentru a servi cauze mai înalte. Pe 27 Iunie, în cadrul evenimentului ‘Global Goal: Unite for our Future’, artiști, oameni de știință și lideri din întreaga lume vor vorbi într-o singură voce, într-un moment rar dar autentic de unitate globală. Ei se vor angaja să ajute lumea să scape de coronavirus, fără a lăsa pe nimeni în urmă. Uniunea Europeană este determinată să asigure tuturor celor care au nevoie un vaccin acesibil, cât mai curând posibil. Știu că uniți putem face lumea un loc mai sigur”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Evenimentul, care va fi transmis, în direct de mai multe televiziuni internaționale, cât și în mediul online este menit și să tragă un semnal de alarmă cu privire la impactul pe care pandemia de COVID-19 în are supra comunităților marginalizate – inclusiv asupra persoanelor de culoare sau a celor care trăiesc în condiții de sărăcie extremă.

Mai mult.