Extern

CORONAVIRUS: un baietel de 4 ani, infectat

Un copil de 4 ani, din Italia, a fost confirmat cu infecția. Asta în condițiile în care specialiștii susțineau, până acum, că virusul nu afectează copiii.

De altfel, în Italia, a crescut numărul oamenilor care au murit din cauza coronavirusului. Sunt, până în acest moment, 11 decese și 325 de infecții confirmate.

La nivel mondial, sunt aproape 81.000 de cazuri de îmbolnăvire și 2800 de decese. 30.000 de oameni s-au recuperat deja.
Regiunile cele mai afectate sunt Lombardia și Veneto, dar s-au înregistrat, de asemenea, cazuri în Alto Adigio, Toscana şi Sicilia.

Un copil de 4 ani din orașul italian Codogno, situtat aproape de Milano, a fost testat pozitiv cu coronavirus, iar jurnaliștii italieni spun că acesta este în carantină și starea lui de sănătate este bună.

Patru persoane au murit, în ultimele ore, în nordul Italiei. Vârsta lor era între 80 și 94 de ani.

Pe de altă parte, printre persoanele infectate cu coronavirus se află și un bărbat de 71 de ani, internat la un spital din Rimini.

Acesta a vizitat recent România, unde și-a vizitat rudele și a avut mai multe întâlniri de afaceri. Informația a fost confirmată și de Ministerul Afacerilor Externe.

Chiar și așa, premierul țării a afirmat că Italia rămâne în continuare o țară sigură pentru turism.

Coronavirusul s-a extins în mai multe țări din Europa. Austria, Croaţia, Spania și Elveţia au raportat, marți, primele cazuri de infectare.

Şi Algeria a anunțat că a plasat în carantină prima persoană contaminată de pe teritoriul ei – un cetățean italian. Dacă privim către China, situația nu este deloc liniștitoare.

Doar în ultimele ore, 50 de cazuri de decese au fost înregistrate aici, toate fiind în provincia Hubei, epicentrul îmbolnăvirilor.

Veste bună este că, în restul țării, nu a mai avut loc niciun deces. Și de peste ocean sosesc vești bune. O firmă americană de biotehnologie a trimis un vaccin experiemental cercetătorilor, iar un test clinic ar putea începe la sfârșitul lunii aprilie, acesta fiind primul pas pentru producerea unui vaccin la scară largă.

sursa