Extern

Criticul lui Putin, Navalny, ar putea „muri în câteva zile”, spun medicii

Medicii pentru activistul opoziției ruse închis Alexei Navalny spun că „va muri în următoarele zile” dacă nu i se va acorda asistență medicală.

Medicii spun că rezultatele recente ale testelor de sânge indică faptul că ar putea suferi stop cardiac sau insuficiență renală în orice moment.

Navalny face greva foamei de 18 zile, pentru a solicita un tratament adecvat pentru durerile acute de spate și amorțeala picioarelor.

Un critic de seamă al președintelui Vladimir Putin, a fost închis în februarie pentru vechile acuzații de delapidare.

Patru medici, inclusiv medicul său personal, Anastasia Vasilyeva, au scris oficialilor închisorii pentru a cere permisiunea să-l vadă de urgență.

În scrisoarea, pe care dr. Vasilyeva a postat-o ​​pe Twitter, experții spuneau că potasiul lui Alexei Navalny a atins „niveluri critice”.
Aceasta înseamnă atât funcția renală afectată, cât și probleme grave ale ritmului cardiac pot apărea în orice minut”, a explicat acesta.

Pentru a avea niveluri de potasiu din sânge mai mari de 6,0 mmol (milimoli) pe litru, este nevoie, de obicei, de tratament imediat. Rezultatele testelor de sânge ale lui Navalny, care au fost obținute de avocații săi, au arătat că au fost la 7,1, se spunea în scrisoare.

Medicii au cerut oficialilor închisorii să-i lase să-l examineze imediat pe Navalny, „ținând cont de analizele de sânge și de otrăvirea sa recentă”.

Alexei Navalny, în vârstă de 44 de ani, aproape a murit în august 2020 când a fost otrăvit cu agentul nervos chimic, Novichock. El îl acuză pe președintele Vladimir Putin că a ordonat otrăvirea, pe care Kremlinul o neagă.

Criticul de la Kremlin Navalny își amintește chinul aproape de moarte
Două ore care i-au salvat viața lui Alexei Navalny
Soția lui Navalny, Yulia, a spus că soțul ei cântărește acum 76 kg (168 de lire sterline), ceea ce a scăzut cu 9 kg de când a început greva foamei, potrivit AP.

Alexander Polupan, care a fost unul dintre medicii care l-au tratat pe Navalny după otrăvire , a postat o imagine a rezultatelor analizelor sale de sânge și a spus că sunt un „indiciu absolut” că are nevoie de îngrijiri medicale urgente sau că „va muri în următoarele zile” .

De asemenea, se alătură cererii de acțiune mai mult de 70 de scriitori, artiști și universitari cunoscuți, care au semnat o scrisoare prin care îi solicită președintelui Putin să se asigure că Navalny primește îngrijiri medicale adecvate.

Scrisoarea a fost publicată The Economist și ziarul francez Le Monde și a inclus semnăturile actorilor de la Hollywood Jude Law, Ralph Fiennes și Benedict Cumberbatch, autorul Harry Potter JK Rowling și regizorul Ken Burns.

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat sâmbătă reporterilor că tratamentul medical al lui Navalny este „total nedrept și total inadecvat”. În martie, serviciile secrete americane au ajuns la concluzia că guvernul rus se află în spatele atacului agentului nervos. Administrația Biden a impus sancțiuni înalților oficiali ruși, iar acum Moscova se comportă similar în represalii .
sursa