Showbiz

Dan Diaconescu: Revine în Politică în Ciuda Acuzațiilor

Într-o mișcare surprinzătoare, Dan Diaconescu, controversatul fost patron al OTV-ului, face un retur în arena politică chiar în timp ce se află în mijlocul unui proces judiciar delicat scrie romaniatv.net

Fostul mogul media, actualmente implicat în dosarul “Sex cu Minore“, își anunță intenția de a candida la alegerile europarlamentare, alăturându-se listei partidului Alianța Românilor Digitali, sub conducerea lui Sorin Voinea, un apropiat de afaceri din trecut.

Despre revenirea sa în politică, Diaconescu a declarat că intenționează să fie “surpriza alegerilor din 2024”, subliniind astfel determinarea sa de a reveni în prim-planul scenei politice.

Cu un trecut marcat de controverse și probleme judiciare, Dan Diaconescu nu este străin de sistemul judiciar. În 2015, a fost condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare pentru șantaj, executând o parte din sentință în închisoare înainte de a fi eliberat condiționat. Mai recent, Diaconescu se află sub urmărire penală în dosarul “Sex cu Minore”, proces care continuă să planeze asupra sa.

Interesant este faptul că interdicția sa de a ocupa funcții publice și de a-și desfășura activitatea de jurnalist se aplică doar în România, nu și în Europa, deschizând astfel calea pentru o implicare politică la nivel european.

Pe lângă revenirea în viața politică, Diaconescu a anunțat și reluarea activității în domeniul media, planificând reînființarea celebrei televiziuni OTV. Postul de televiziune, cunoscut pentru conținutul său controversat, a fost închis definitiv în 2013, după retragerea licenței de către Consiliul Național al Audiovizualului.

Cu toate acestea, Diaconescu pare determinat să readucă OTV-ul pe piață, iar lansarea acestuia este programată să aibă loc în aproximativ un an de zile, potrivit unor surse din presă.

Revenirea lui Dan Diaconescu în politică și media este însoțită de un val de interes și speculații, iar impactul acestei mișcări va fi cu siguranță resimțit pe scena politică și media din România.