Extern

Dovezile sugerează că armata etiopiană a comis masacru în Tigray

O anchetă a BBC Africa Eye a descoperit dovezi că un masacru din nordul Etiopiei a fost comis de membrii armatei etiopiene. De asemenea, dezvăluie locația exactă a atrocității, în care au fost uciși cel puțin 15 bărbați.

La începutul lunii martie, pe rețelele sociale au apărut o serie de cinci videoclipuri care arătau bărbați înarmați, în uniformă, care conduceau un grup de bărbați neînarmați până la marginea unei stânci, împușcau câțiva la distanță și împingeau cadavrele peste stâncă.

BBC a confirmat că masacrul a avut loc aproape de orașul Mahbere Dego, în regiunea nordică a Tigray, Etiopia, unde armata etiopiană luptă cu forțele regionale ale Frontului de Eliberare a Poporului Tigray (TPFL).

Luptele au început în noiembrie anul trecut, când guvernul a lansat o ofensivă militară împotriva TPLF, pe care premierul Abiy Ahmed l-a acuzat că a atacat o bază militară guvernamentală. TPLF se opune eforturilor depuse de domnul Abiy pentru creșterea puterii guvernului federal și a declarat că se angajează să „extindă rezistența”.

Conform administrației provizorii a lui Tigray, conflictul a strămutat până acum peste două milioane de oameni și a lăsat peste patru milioane de oameni care au nevoie de ajutor.
sursa