Extern

Epidemie de Ebola în Congo: Un nou focar a izbucnit în nord-estul ţării

O nouă epidemie de Ebola a izbucnit în Republica Democrată Congo. Ministrul congolez al sănătăţii, Eteni Longondo, a declarat luni că un nou focat de Ebola a fost descoperit în nord-vestul țării, la Mbandaka.

Amintim că o altă epidemie de Ebola este în continuare declarată la celălalt capăt al acestei ţări din centru Africii, care a provocat până în prezent moartea a 2.280 de persoane din august 2018.

O nouă epidemie de Ebola, izbucnită în Congo

Epidemia de Ebola care a izbucnit în Republica Democrată Congo înb luna august 2018. De-a lungul timpului, din 1976 – anul în care a fost descoperit virusul Ebola, în Congo au existat 10 astfel de epidemii, însă cea actuală este considerată ca fiind cea mai gravă.

După ce s-a crezut că focarul din nord-estul țării a fost izolat, iată că în plină epidemie de COVID-19, acest stat este afectat și de epidemia de Ebola. Binenînțeles, așa acum Organizația Mondială a Sănătății avertiza încă de acum doi ani, cazurile vor continua să se înmulțească dacă nu vor fi luate măsuri urgente, iar extinderea pe alte continente va fi doar o chestiune de timp.

Potrivit ministrului Sănătății din această țară din Africa, epidemia de Ebola a izbucnit de această dată în nordul-vestul țării, în zona Mbandaka.

„Pot confirma că avem o nouă epidemie de Ebola la Mbandaka. (…) Institutul naţional de cercetare biomedicală (INRB) a confirmat că eşantioane venite din Mbandaka au rezultat pozitive la virusul Ebola”, a declarat ministrul congolez al Sănătăţii, Eteni Longondo, potrivit barrons.com.

„Există deja persoane decedate”, a precizat ministrul, reamintind de existenţa celuilalt focar izbucnit în 2018.

Țara care se luptă de ani de zile cu Ebola a raportat primul caz de coronavirus

Țara din centrul continentului african traversează o situație extrem de dificilă. Congo se luptă de ani de zile cu epidemiile de Ebola și rujeolă, iar în 11 martie a confirmat și primul caz de coronavirus. Pacientul zero a fost un cetățean belgian. De atunci și până în prezent, autoritățile congoleze au raportat 611 cazuri de infectare cu virusul chinez. Dintre aceste persoane, 179 s-au vindecat și au fost externate. Totodată, 20 de pacienți cu Covid-19 au decedat.

Sursa