Politica

Florin Cîțu: „Suntem aici pentru că cei care vorbesc despre responsabilitate au fost iresponsabili”

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat joi că susține refacerea coaliției de guvernare, dar în jurul PNL. De asemenea, a sugerat că o continuare a colaborării cu USR s-ar putea face doar după ce foștii parteneri de guvernare își vor recunoaște public greșeala de a demite alături de PSD și de AUT un guvern cu puteri depline:

Noi spunem că suntem de acord să trecem peste acest moment și să refacem coaliția în jurul PNL, dar o să discutăm. Ceea ce spun eu foarte clar este că astăzi suntem aici pentru că cei care vorbesc despre responsabilitate au fost iresponsabili.

Au votat o moțiune cu AUR, au votat o moțiune a PSD împreună cu AUR, au demis un guvern cu puter depline, suntem astăzi aici și vorbim despre responsabilitate. Nu am vrea să trecem ușor peste acest lucru.

Astăzi, acum, putem să discutăm dar după ce vor înțelege public să își asume această greșeală și vom merge mai departe. Încontinuare nu înțelegem această organizare. Credem că Dacian Cioloș a avut în spate votul AUR și PSD când s-a propus la Cotroceni pentru funcția de premier”, a spus Florin Cîțu.

sursa