Extern

Garda Națională, mobilizată de guvernatorul Floridei pentru a face față amenințărilor de violență

Vineri, guvernatorul statului Florida a ordonat mobilizarea Gărzii Naționale pentru a putea face față amenințătilor de violență, la o săptămână de la momentul violențelor de la Washinton, din clădirea Capitoliului, informează AFP, potrivit Agerpres.

Ordinul emis de guvernatorul republican Ron DeSantis va rămâne în vigoare până la data de 24 ianuarie, mai exact până la 4 zile de la momentul în care președintele ales Joe Biden va fi învestit în funcție. Ordinus emis de guvernatorul Floridei prevede ca Garda Națională să vină în ajutorul forțelor de ordine locale în cazul unor situații dificile.

Numai câteva zile până la învestirea lui Joe Biden

Autoritățile americane se confruntă cu situații tot mai tensionate și o presiune uriasă, având în vedere faptul că președintele ales, democratul Joe Biden va fi învestit în funcție în doar câteva zile.

Biden urmează să depună jurământul la data de 20 ianuarie, ceremonie ce vrea să marcheze o trecere la diversitate. Pe scenă, în ziua inugurării lui Biden, urmează să urce Lady Gaga și Jennfer Lopez. Reamintim că președintele Donald Trump a anunțat deja că nu va participa la ceremonia de învestire a contra-candidatului său din 2020.

Ceremonia de învestire ridică o serie de tensiuni în SUA, în contextul evenimentelor nefericite de săptămâna trecută, când un grup de manifestanți pro Tump su luat cu asalt Capitoliul de la Washington. Mai mult decât atât, evenimentul va fi organizat fără public.

În Florida, justiția federală a arestat în cursul zilei de vineri un bărbat din capitala statului, care a făcut apel la vioneță și i-a îndemnat pe oameni să pună mâna pe arme și să lupte în fața protestatarilor pro-Trump.

„Extremiştii orientaţi spre violenţi, care provin din orice parte a spectrului politic şi social, trebuie opriţi şi vor fi opriţi (…) Nu vom precupeţi niciun efort pentru a detecta, descuraja şi împiedica pe oricine intenţionează să incite sau să comită violenţe”, a declarat Lawrence Keefe, procuror federal pentru districtul de nord al Floridei
Bărbatul din Tallahassee, Florida, este un fost soldat al armatei americane și și-a exprimat în mediul online intenția de a perturba violent protestele care ar putea avea loc îniante de ceremonia de inaugurare a lui Biden.

sursa