Actualitate

GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT SPECIALIZAT ÎN FALSIFICAREA DE VALORI STRĂINE, DESTRUCTURAT

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Galați au efectuat 5 percheziții la mai multe persoane bănuite că ar fi plasat în circulație bancnote falsificate de 50 de euro.

La data de 14 februarie a.c., polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județul Galați, la locuințele unor persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la falsificarea de valori străine în formă continuată, punere în circulație de valori falsificate în formă continuată şi înșelăciune în formă continuată. Totodată, au fost puse în executare 4 de mandate de aducere.

Din cercetări au reieșit indicii că, în perioada august 2020 – ianuarie 2021, membrii grupării ar fi procurat, deținut şi plasat în circulație cel puțin 150 de bancnote din cupiura de 50 de euro falsificate, prejudiciul cauzat, până la acest moment, fiind stabilit la 6.400 de euro.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate și indisponibilizate telefoane și documente cu valoare probatorie.

Trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentați Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați.