Extern

Ierusalim,-Lumina Sfanta s-a aprins în Biserica Sfantului Mormant-Cand ajunge în Romania

Lumina Sfântă, considerată cea mai clară dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă, s-a aprins sâmbătă, la ora 14.20, în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim, de unde va fi trimisă în ţări din întreaga lume, inclusiv în România.
Venirea Luminii Sfinte a fost aşteptată de mii de pelerini scrie b1.ro.
Patriarhul Ierusalimului a intrat în capela în care se află mormântul lui Iisus Hristos având în mâini 33 de lumânări neaprinse, acest număr simbolizând vârsta pe care o avea Iisus atunci când a fost răstignit.
În timpul Vecerniei din Sâmbăta Mare, între orele 12.30 şi 14.30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc care se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an şi care în primele minute nu frige, potrivit Patriarhiei Române.

O delegaţie a Patriarhiei Române condusă de Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, este prezentă la Ierusalim, pentru a aduce în România Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt.

Sâmbătă seară, pe Aeroportul Henri Coandă, vor fi prezenți reprezentanți din toate arhiepiscopiile și episcopiile, care vor lua Lumina Sfânta și o vor duce în localitățile lor.