Extern

Iranul Avertizează Țările Europene: Acțiunile lor în sprijinul Israelului vor fi răsplătite

Corpul Gardienilor Revoluției din Iran, o armată de elită sub controlul regimului de la Teheran, a emis o avertizare fermă către Marea Britanie, Franța și Germania, avertizându-le că vor fi trase la răspundere pentru presupusa lor implicare în apărarea Israelului în timpul unui atac iranian recent scrie digi24.ro

Într-un comunicat citat de Press TV, Esmail Qaani, comandantul Forței Quds – brațul extern al Gardienilor Revoluției – a declarat că aceste țări europene nu trebuie să creadă că acțiunile lor de desfășurare a avioanelor în timpul atacului iranian din 13 aprilie au trecut neobservate. El a subliniat că, deși acel incident a fost deja încheiat, ele vor fi aduse la răspundere la momentul potrivit.

Acest avertisment vine în contextul unei acțiuni militare iraniene din aprilie, când Iranul a lansat sute de rachete și drone împotriva unor ținte în Israel.

Cu toate acestea, acest atac nu a provocat daune semnificative. Comandantul Qaani a adăugat că alianța NATO și Statele Unite au sprijinit Israelul în timpul acestui atac, desfășurând între șapte și opt grupuri navale în Marea Mediterană pentru a împiedica operațiunea.

Iranul a lansat acest atac ca răspuns la un alt incident în care șapte membri ai Gardienilor Revoluției, inclusiv trei generali, au fost uciși într-un atac asupra consulatului iranian din Damasc, pe care Iranul l-a atribuit Israelului.

În plus, presa americană a raportat că câteva zile mai târziu, Israelul a fost acuzat că a desfășurat un atac cu drone și rachete asupra provinciei iraniene Isfahan, unde se află una dintre cele mai importante instalații nucleare ale Iranului, Natanz, și baza aeriană Shekari. Acest incident a avut loc ca parte a unui context tensionat între cele două țări, cu Israelul exprimându-și preocuparea în legătură cu programul nuclear iranian.