Extern

Israel ia măsuri dure

Autorităţile israeliene au dispus, luni, plasarea în carantină timp de 14 zile a tuturor persoanelor care ajung în țara lor sau repatrierea străinilor care nu au spaţiu de carantină pe teritoriul israelian.

În acest context unele voci speculează că decizia Israelului de a-i plasa sub carantină pe toți cei sosiți pe teritoriul său e doar un pretext pentru a-i izola, de fapt, doar pe cei veniți din Statele Unite.

Channel 13, citat de Times of Israel, notează că vice-preşedintele american Mike Pence l-a ”avertizat” pe premierul israelian Benjamin Netanyahu că dacă intenționează să-i plaseze în carantină pe toți cei veniți din America, atunci asta trebuie să fie parte a unei măsuri ample, care să-i includă pe toți străinii.

Pence a insistat că el înțelege poziția Israelului, dar o decizie care să vizeze strict Statele Unite nu ar fi deloc bine privită pe teritoriul american, mai ales că niciun alt stat nu a mai luat până acum o asemenea hotărâre.
După o zi întreagă de discuţii complexe, am luat o decizie: orice persoană care ajunge în Israel din străinătate va intra în carantină timp de 14 zile. Este o decizie dificilă, dar este necesară pentru menţinerea sănătăţii publice, care este cel mai important lucru. Decizia va fi în vigoare în următoarele două săptămâni”, a declarat luni seară prim-ministrul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netayahu.
Măsura carantinei li se va aplica tuturor persoanelor care sosesc în puncte vamale israeliene.

sursa