Extern

Italia va impune lockdown în weekendul de Paște

Italia va fi plasată sub un blocaj la nivel național în weekendul de Paște pentru al doilea an consecutiv, a declarat vineri un proiect de decret-lege văzut de Reuters, care subliniază lupta pentru stoparea unui nou val de cazuri de coronavirus.

Magazinele neesențiale vor fi închise la nivel național din 3-5 aprilie. În acele zile, italienilor li se va permite să părăsească casele numai din motive de muncă, sănătate sau urgență.

Cu toate acestea, o serie de regiuni, inclusiv Lombardia, care este centrată pe capitala financiară italiană Milano, par a fi sigur că vor fi închise de luni, din cauza recentului salt de infecții și spitalizări.

„Sper că acesta va fi ultimul sacrificiu cerut cetățenilor noștri”, a declarat președintele Lombardiei, Attilio Fontana.

Italia, prima țară occidentală afectată puternic de pandemie, a înregistrat o creștere a infecțiilor cu 10% în această săptămână, comparativ cu săptămâna precedentă, iar oficialii au avertizat că situația se deteriorează pe măsură ce noile variante extrem de contagioase câștigă teren.

Țara a fost plasată sub primul său blocaj la nivel național în urmă cu un an, care a durat 10 săptămâni. Un al doilea blocaj a fost impus de Crăciun. În ultimele luni, guvernul a introdus restricții la nivel regional, în funcție de numărul cazurilor.

Nu a fost clar imediat modul în care decretul va afecta bisericile din țara catolică. Cu toate acestea, era de așteptat să fie similar cu prevederile de Crăciunul trecut, când oamenilor li s-a permis să meargă la bisericile din cartierele lor.

O sursă vaticană a declarat că Sfânta Liturghie a Papei Francisc va avea loc probabil cu câteva ore mai devreme, astfel încât credincioșii să poată ajunge acasă la timp pentru stingerea timpului italian de la ora 22:00 și că activitățile săptămânii sfinte ale pontifului înainte de Paști vor avea loc în Vatican cu un număr limitat a participanților.

sursa