Extern

Iulia Navalnaia s-ar fi refugiat în Germania

Iulia Navalnaia ar fi fugit din Rusia, miercuri. Soția oponentului regimului de la Kremlin, Alexei Navalnîi, ar fi zburat în Germania de pe aeroportul Domodedovo din Moscova. Motivele călătoriei ei nu sunt cunsocute, însă ar putea avea legătură cu persecuțiile la care a fost supusă familia sa. Iulia ar putea cere azil politic în străinătate, potrivit dw.com.

Femeia a participat la protestele opoziţiei ruse faţă de arestarea şi condamnarea lui și fost reţinută pentru scurt timp de autorităţi, la sfârşitul lunii ianuarie, şi amendată pentru participare la mitinguri neautorizate. Potrivit Der Spiegel, Iulia Navalnaia se află în Germania pentru o vizită privată în Frankfurt.

Autoritățile din Moscova l-au condamnarea la trei ani şi şase luni de închisoare pe Aleksei Navalnîi, pentru încălcarea condiţiilor unei sentinţe cu suspendare.

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a fost arestat pe 17 ianuarie, la revenirea în Rusia după ce a fost tratat în Germania ca urmare a atacului neurotoxic din august 2020. O instanţă judiciară a decis menţinerea în detenţie a lui Aleksei Navalnîi 30 de zile. Serviciul rus al Penitenciarelor a comunicat că Aleksei Navalnîi a încălcat termenii unei sentinţe cu suspendare. Navalnîi a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru furt, un caz din 2014 pe care disidentul îl consideră ca având motivaţie politică.

Un termen al controlului judiciar expirase pe 30 decembrie 2020, iar Navalnîi ar fi trebuit să se prezinte la o secţie judiciară. În plus, Comitetul rus pentru Investigaţii a anunţat recent că Aleksei Navalnîi este vizat de o anchetă privind „fraude de amploare”.

Liderul opoziţiei ruse este suspectat că ar fi utilizat în scopuri personale fonduri colectate pentru organizaţiile civice pe care le conduce, valoarea presupuselor fraude fiind de 356 de milioane de ruble (3,9 milioane de euro).

Uniunea Europeană şi Statele Unite cer Rusiei eliberarea lui Aleksei Navalnîi.

sursa