Extern

Joe Biden: „Sunt vremuri de război și pericol global. Scădeți prețul la pompă”

Președintele SUA, Joe Biden, a transmis sâmbătă un mesaj către companiile care dețin benzinării în Statele Unite, cerându-le să scadă prețul combustibililor la pompă.

Liderul de la Casa Albă își justifică cererea, subliniind că este război și că a crescut aprovizionarea inclusiv cu combustibil din rezerva strategică a Statelor Unite
„Mesajul meu către companiile care dețin benzinării și stabilesc prețurile la pompă este simplu: sunt vremuri de război și pericol global. Scădeți prețul la pompă, astfel încât să reflecte costul pe care îl plătiți pentru produs. Acum”, a scris Joe Biden sâmbătă pe contul său oficial de Facebook.
La aproximativ o oră după această postare, președintele american a revenit cu un nou mesaj în care a dezvăluit că a a aprovizionat piața inclusiv cu combustibili din rezerva strategică a SUA, pentru a determina o scădere a prețurilor la pompă.
„Fac tot ce îmi stă în putință pentru a crește aprovizionarea cu benzină și motorină pentru familiile și muncitorii americani. În timpul mandatului meu, am transferat o cantitate record de 1 milion de barili de petrol pe zi din ceea ce se numește Rezerva Strategică de Petrol, pentru a scădea prețurile la pompă. În același timp, i-am chemat pe aliații și partenerii noștri să ni se alăture, punând astfel o cantitate totală de 240 de milioane de barili de petrol în plus pe piață”, a mai arătat Joe Biden în mesajul său.

Nu este prima dată când liderul de la Casa Albă cere ieftinirea combustibilului. De curând, el a cerut Congresului să oprească acciza la combustibili pentru trei luni, susținând că acest lucru este necesar pentru a mai scădea prețurile la pompă. Cu toate acestea, el a recunoscut că doar această măsură nu este suficientă pentru a rezolva problema prețurilor tot mai mari la energie.

sursa