Extern

Justiția Britanică respinge cererea Prințului Harry pentru protecție permanentă

Justiția britanică a respins apelul Prințului Harry în ceea ce privește asigurarea unei protecții polițienești permanente în timpul vizitelor sale în Marea Britanie, obligându-l pe acesta să plătească aproape toate cheltuielile de judecată în acest caz. Decizia vine după ce, în februarie, cererea inițială a lui Harry de protecție polițienească a fost respinsă scrie digi24.ro

Prințul Harry și soția sa, Meghan, au pierdut protecția sistematică furnizată de contribuabilul britanic după ce au renunțat la statutul lor regal în 2020 și s-au mutat în Statele Unite. În prezent, Harry vizitează rar Marea Britanie, iar autoritățile au adoptat o abordare de acordare a protecției de la caz la caz, în funcție de necesități.

În ciuda contestațiilor lui Harry, Înalta Curte din Londra a confirmat decizia de a nu acorda o protecție permanentă, menționând că strategia actuală a poliției este justificată din punct de vedere legal. Prințul a insistat că solicită doar o aplicare corectă și legală a normelor de protecție, fără a cere un tratament special.

Cu toate acestea, instanța a respins apelul lui Harry, considerând că acesta nu a adus argumente noi și a decis să îl oblige să suporte 90% din cheltuielile de judecată suportate de Ministerul de Interne în acest caz.

Aceasta nu este prima înfrângere pentru Prințul Harry în privința cererilor sale referitoare la securitatea în timpul vizitelor sale în Marea Britanie. Într-un caz similar în luna mai, instanțele au respins cererea lui Harry de protecție polițienească, obligându-l să suporte personal costurile acesteia.

Ultima sa vizită cunoscută în Marea Britanie a avut loc în februarie, când s-a întors pentru a-l vizita pe tatăl său, Prințul Charles, recent diagnosticat cu cancer.

Prințul Harry poate face apel la Curtea de Apel în continuare pentru a contesta decizia instanței și pentru a-și susține solicitările de protecție în viitoarele sale vizite în Marea Britanie.