Extern

Macron Anunță Livrarea de Rachete și Bombe către Ucraina

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a făcut marți declarații importante referitoare la sprijinul acordat Ucrainei în contextul tensiunilor crescânde cu Rusia. Macron a anunțat că va vizita Ucraina în luna februarie și că Franța va livra 40 de rachete Scalp cu rază lungă de acțiune, precum și „sute de bombe” scrie digi24.ro

Detalii despre Livrare și Vizită

Într-o conferință de presă, Macron a confirmat că va fi prezent personal în Ucraina în februarie pentru a consolida sprijinul Franței față de țara aflată în conflict. Livrarea planificată include 40 de rachete Scalp, arme cu capacitate extinsă, și sute de bombe. Aceste acțiuni fac parte din eforturile Franței de a consolida securitatea Ucrainei.

De asemenea, președintele a menționat că Franța este în proces de finalizare a unui acord de securitate cu Ucraina, similar celui încheiat recent între Regatul Unit și Ucraina pe o perioadă de zece ani. Detaliile complete ale acordului vor fi anunțate în timpul vizitei sale oficiale.

Macron Avertizează cu Privire la Rolul Rusiei

În contextul tensiunilor geopolitice, Emmanuel Macron a subliniat importanța ca Franța și Uniunea Europeană să ia decizii decisive pentru a contracara influența Rusiei. A avertizat asupra consecințelor neglijării acestei situații, subliniind că securitatea Europei și a vecinătății ruse ar putea fi amenințată.

Perspective despre SUA și Viitoarele Alegeri

Întrebat cu privire la viitoarele alegeri prezidențiale americane și perspectiva unei victorii a lui Donald Trump, Macron a subliniat necesitatea de a privi dincolo de persoane. Cu toate acestea, a menționat că Statele Unite ale Americii rămân un aliat important, iar democrația americană traversează o perioadă dificilă, având priorități interne și externe.

Apel pentru O Europă Mai Puternică și Independentă

În concluzie, președintele Macron a pledat pentru consolidarea Uniunii Europene, subliniind importanța ca Europa să devină mai puternică și să știe să-și asigure propria protecție, independent de alți actori internaționali.

Aceste dezvăluiri vin într-un moment crucial al relațiilor internaționale, iar detaliile complete așteaptă să fie clarificate în timpul vizitei programate în Ucraina.