Politica

Marcel Ciolacu: Îl anunţ oficial pe Florin Cîţu că dacă PSD iese de la guvernare, vom avea alegeri anticipate

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a ținut să-l anunțe public pe Florin Cîțu, liderul PNL, că dacă social-democrații vor ieși de la guvernare, se va ajunge la alegeri anticipate, ceea ce România nu-și poate permite acum.

PSD amenință cu alegerile anticipate
„Îl anunţ oficial pe Cîţu că dacă PSD iese de la guvernare, vom avea alegeri anticipate. Nu cred că România îşi permite să aibă acum alegeri anticipate.

Nu e vorba de o armă, eu am vrut să fiu clar înţeles şi de Cîţu şi de telespectatori că nu mai există… Din moment ce ai încercat să faci guvern cu USR şi nu ai reuşit, a intrat PSD la guvernare şi vedem ce fac miniştrii PSD”, a declarat Marcel Ciolacu
Acum zece zile, liderul PSD vorbea din nou de perspectiva alegerilor, nemulțumit fiind de faptul că Florin Cîțu critică miniștrii social-democrați.

„O evaluare a unui ministru o face premierul. (…) Eu ii rog pe toti membrii acestei coalitii sa vada atitudinea PSD si sa ne concentram pe solutii pentru probleme. Pentru ca nu avem alegeri, ca sa facem campanie. Daca doresc alegeri, noi putem iesi de la guvernare și facem alegeri”, declara Ciolacu la acea vreme.

Recent, însă, președintele PSD a avansat posibilitatea ca actuala coaliție să guverneze și după 2024.

„Cred că această coaliţie de guvernare va funcţiona până în 2024 şi mai cred că are un viitor şi după 2024 cu aceeaşi structură. Nu poţi face lucruri în doar trei ani. România trebuie să revină la stabilitatea politică”, afimase Marcel Ciolacu

sursa