Sport

Marvin Hagler: Fostul campion mondial incontestabil de greutate medie a murit la vârsta de 66 de ani

Fostul campion mondial incontestabil la categoria mijlocie „Minunat”, Marvin Hagler, a murit la vârsta de 66 de ani.

Americanul a dominat divizia de greutate medie din 1979 până la înfrângerea sa controversată de către Sugar Ray Leonard în aprilie 1987.

„Astăzi, din păcate, iubitul meu soț Marvelous Marvin a murit pe neașteptate acasă la el în New Hampshire”, a spus soția sa Kay Hagler.

Hagler a luptat de 67 de ori pe parcursul carierei sale profesionale de 14 ani, câștigând 62.

El a triumfat în 52 de ocazii prin knockout, în timp ce a remizat două și a pierdut de trei ori.

În septembrie 1980, Hagler s-a luptat cu britanicul Alan Minter pe stadionul Wembley pentru a-și revendica primele titluri mondiale, câștigând centurile WBA și WBC.

Cea mai faimoasă luptă a sa a avut loc în aprilie 1985, când a luptat cu Thomas Hit Man Hearns în trei runde brutale – un clasic cunoscut sub numele de „Războiul”.

Hagler a făcut 12 apărări de titlu reușite până la înfrângerea lui Leonard printr-o decizie divizată și s-a retras un an mai târziu.

Ascultă: Greatest Fights – Hagler v Hearns
Hagler discută despre „Războiul”
Lumea boxului aduce un omagiu
Fostul campion mondial la categoria grea Lennox Lewis a scris pe Twitter: „Lumea este astăzi un om măreț mai puțin.

„Acesta lovește atât de tare și pentru că el a fost cel pe care mi-l imit propriile tabere de antrenament după ce am văzut cât de serios și-a luat taberele de antrenament.”

El a adăugat: „Nu numai că era o legendă vie, dar am fost mândru să-l numesc prietenul meu. El a fost atât de plin de viață, energie și pozitivitate în conversațiile noastre, încât nu ai ghici niciodată ce mașină de distrugere era în ring.

„Soțiile noastre vor vorbi la telefon pentru a ne conecta și îmi va fi dor de vocea lui care spune„ Este minunat ”la celălalt capăt al liniei.”
sursa