Extern

Mini-superputerea nucleară care poate ucide miliarde de oameni

Deși nimeni nu ar fi crezut acest lucru, India este o putere militară mult mai mare decât se estima până acum. De pe uscat, India are o formidabilă capacitate de lansare a rachetelor destinată să descurajeze atât China, cât și Pakistanul.
Tehnologia dezvoltată din India, cu hardware și ajutor semnificativ rusesc, țin Pakistanul și China la distanță. „O politică NFU (Non-functional financial upgradation) constituie, în esență, o promisiune, susținută de un arsenal nuclear și de a utiliza arme nucleare doar ca răspuns la un atac nuclear”, a explicat un analist Carnegie.

„Logica este simplă și eficientă: tu nu mă provoci, iar eu nu te voi distruge. India și China merg pe politica neutilizării, în timp ce Pakistanul și Statele Unite nu exclud prima utilizare a armelor nucleare într-un conflict”, scrie publicația NationalInterest.

În ciuda formidabilului arsenal nuclear al Indiei, țara a susținut din 2003 că nu va folosi prima armele de distrugere în masă, ci doar într-o manieră pentru descurajare.

Dar în 2019, India a pus sub semnul întrebării politica sa de primă utilizare atunci când ministrul indian al Apărării, Rajnath Singh, a afirmat că „ce se întâmplă în viitor depinde de circumstanțe.” Această afirmație ar putea fi un exemplu de ambiguitate strategică deliberată.
sursa