Extern

Mumbai va lansa testarea obligatorie în locuri aglomerate

Orașul indian Mumbai va lansa teste obligatorii de coronavirus în locuri aglomerate, în timp ce țara se confruntă cu o creștere a infecțiilor.

Guvernul local a declarat că testele rapide se vor face aleatoriu în zone precum centrele comerciale și gările.

Un refuz de a fi testat „va însemna o infracțiune”, a spus acesta.

India a înregistrat 40.953 de noi cazuri Covid sâmbătă, cel mai mare salt zilnic de aproape patru luni. Un total de 159.000 de oameni au murit cu boala.

Până acum, s-au înregistrat peste 11,5 milioane de cazuri de infecții cu coronavirus – iar numărul a crescut constant de săptămâni în care țara se luptă să-și vaccineze populația și să identifice variantele extrem de contagioase ale bolii .

În Mumbai, un hotspot pentru coronavirus în statul de vest al Maharashtra, 2.982 de persoane au contractat boala în ultimele 24 de ore.

Cum vor funcționa testele?
Testele rapide vor fi obligatorii în locuri aglomerate, cum ar fi centrele comerciale și gările, începând cu 22 martie, au spus oficialii orașului.

Comisarul autorității locale a declarat pentru India Today că oamenii ar trebui „să fie pregătiți pentru testul tamponului” ori de câte ori intră într-o zonă aglomerată din Mumbai.

Testele vor fi efectuate gratuit – cu excepția celor din centrele comerciale, unde costurile vor fi acoperite de persoane fizice.

Oficialii din Mumbai nu au specificat ce măsuri vor fi întreprinse împotriva celor care refuză să facă teste.

India încearcă un nou tip de teste pentru a combate virusul
India într-o „fază delicată” a pandemiei
Autoritatea locală a declarat că va folosi teste rapide de antigen (RAT), un tip de test care detectează prezența proteinelor unice coronavirusului.

Dar cercetările arată că aceste teste sunt mai puțin fiabile decât alte tipuri și uneori produc rezultate incorecte.

Care este situația coronavirusului din India?
India a înregistrat al treilea cel mai mare număr de infecții și al patrulea cel mai mare număr de decese din orice țară din lume.

Infecțiile au început să scadă la începutul anului 2021, dar medicii au dat vina pe un val nou pentru respectarea slabă a restricțiilor.
sursa