Extern

O Dramatică Poveste: Fetiță Româncă de 5 Ani Găsită Rătăcind pe Străzile din Italia în Prima Zi a Anului Nou

Într-o poveste cutremurătoare care a captat atenția presei italiene, o fetiță româncă în vârstă de doar 5 ani a fost descoperită rătăcind pe străzile din localitatea Mondragone, aproape de Napoli, în prima zi a anului 2024.

Conform realitatea.net, copila a fost abandonată și dată afară din casă de către familia sa.

Descoperirea a fost făcută de către un barman atent, care imediat a alertat poliția la vederea micuței singură și neînsoțită. După intervenția rapidă a forțelor de ordine, fetița a fost preluată în custodia serviciilor sociale.

Deputatul italian Francesco Emilio Borrelli a transmis informația tragică prin intermediul unor videoclipuri postate online, calificând evenimentul drept o poveste atroce. Borrelli a menționat că poliția și serviciile sociale au acționat prompt, activând proceduri pentru urmărirea părinților și pentru asigurarea securității copilului.

Potrivit reconstituirii inițiale, fetița ar fi fost alungată din propria casă și abandonată pe străzile orașului. Deputatul a subliniat gravitatea situației, numind-o „de neconcepută în 2024”, și a adăugat că acțiunile de solidaritate ale comunității au fost remarcabile.

Poliția desfășoară acum o anchetă suplimentară pentru a verifica circumstanțele exacte ale acestui eveniment șocant și pentru a aduce responsabilii în fața justiției. Evenimentul tragic subliniază necesitatea continuă de monitorizare și intervenție în cazurile de neglijare a copiilor, pledând pentru o societate în care astfel de situații să devină inacceptabile.