Extern

O româncă şi familia ei, morţi într-un incendiu la Barcelona

Un incendiu ce a devastat o sucursală bancară abandonată din Barcelona ocupată de două familii a făcut patru morţi marţi dimineaţă, dintre care doi copii, au anunţat serviciile de pompieri din Catalonia.

„Pompierii au salvat 4 persoane din incendiu şi au încercat să resusciteze alte 4 (2 adulţi, 1 copil şi 1 bebeluş) care până la urmă au murit”, au anunţat pompierii din Barcelona pe Twitter, citaţi de AP. Ulterior, presa spaniolă a raportat că printre persoanele decedate se află o femeie cetăţean român, sţul său pakistanez, dar şi cei doi copii ai acestora.

Unul dintre copii avea trei ani şi iar celălalt era în vârstă de numai trei luni, a relatat postul local TV3. Celelalte patru persoane evacuate au fost spitalizate şi sunt acum în afara oricărui pericol.
ncendiul a fost raportat autorităților la ora 6 a.m., în apropiere de Piaţa Tetuan, din Barcelona. Etajul la care a murit familia fusese ocupat anterior de birourile unei bănci, dar acum era ocupat, într-o practică la care recurg unele familii vulnerabile atunci când nu pot plăti o cazare decentă
Numeroasele clădiri abandonate, nepotrivite pentru cazare dar ocupate ilegal de oameni fără adăpost în Barcelona şi zonele învecinate, reprezintă un risc serios. Cu aproape un an în urmă, mai multe persoane au murit într-un incendiu la un depozit abandonat şi ocupat de zeci de oameni fără adăpost la Badalona, o suburbie a Barcelonei.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a spus că două familii locuiau în sucursala băncii. Cauza incendiului nu este cunoscută şi poliţia investighează.

sursa