Social

Targul de Craciun va fi doar in unele orase din Romania. Iata unde!

Iata hotararea in ce orase din Romania se va putea lumea bucura de Targul de Craciun, relateaza wowbiz.ro.

Orasele care se vor bucura copii de acest Targ de Craciun va fi Craiova si Ramnicu Valcea, singurele orase din Romania.

Autoritatile din cele doua orase ale Olteniei, deja a inceput sa se organizeze pentru pregatiri.

Edilii locali au anunțat faptul că vor exista foarte multe lucruri lipsă față de târgurile de anii trecuți, din cauza restricțiilor impuse pe timp de pandemie.

”Și la Viena se face târg de Crăciun.

Cu aceleași restricții precum cele impuse și de noi la Craiova, cu diferența ca nu vom avea mese.

Anul acesta nu vom avea, din păcate, caruselul, patinoarul sau orășelul copiilor, ci doar căsuțe cu dulciuri, sucuri, vin fiert, globuri, obiecte de artizanat.

Nu veți găsi mâncare preparată la fața locului, gen grătar sau mici, pentru ca am dorit să evităm ca oamenii să staționeze prea mult în fața chioșcurilor de Crăciun.

De asemenea, căsuțele au fost amplasate în cele două mari piețe ale orașului, Mihai Viteazul și Frații Buzești, tocmai pentru a se evita aglomerația.

Rugămintea noastră este să respectați culoarele stabilite pentru plimbare, tocmai pentru a evita să interacționați cu mai multe persoane.

Nu uitați că și Parcul Romanescu va fi pregătit de sărbători și merită vizitat!

Pe 28 noiembrie se deschide oficial Târgul de Crăciun și dăm drumul la iluminatul de sărbători!

Aveți cu toții dreptul să vă bucurați de cea mai mare sărbătoare a creștinătății, Crăciunul, dar vă rugăm și să respectați restricțiile impuse!”, explica Lia Olguța Vasilescu, pe pagina ei de Facebook.

Depinde de ce înţeleg prin târgul de Crăciun, depinde de cum îl organizează, depinde de cum respectă sau nu respectă regulile sanitare.

Deci sunt câteva repere destul de relative. Esenţa este să se respecte legea şi să nu fie un pericol pentru sănătatea publică”, a precizat Marcel Vela.

„După părerea mea, organizarea unui târg de Crăciun în plină pandemie, când avem totuşi încă aproape 10.000 de cazuri noi în fiecare zi, mi se pare imposibilă şi inoportună.

Aceste târguri de Crăciun, în acest an, cu siguranţă nu se pot organiza”, a declarat Klaus Iohannis într-o conferință de presă.