Politica

Peste 300 de membri ai USR îi cer demisia lui Mihai Goțiu din partid

Peste 300 de membri ai USR îi cer demisia lui Mihai Goțiu din partid. Fostul senator e acuzat că, „pentru interese personale sau meschine”, a adus prejudicii de imagine USR-PLUS

Peste 300 de membri ai USR au semnat o scrisoare prin care îi cer lui Mihai Goțiu să demisioneze din partid. Ei au enumerat mai multe momente în care fostul senator a atacat conducerea USR-PLUS sau s-a dezis de linia formațiunii. „Pentru interese personale sau meschine, Mihai Goțiu s-a delimitat de USR PLUS, a adus prejudicii de imagine și a contribuit la șubrezirea credibilității USR PLUS pe timp de campanie, aruncând la gunoi munca a mii de membri”, spun semnatarii.

Fostului senator i se reproșează că s-a numărat printre cei care au reclamat excluderi abuzive în USR și care i-au acuzat pe Dan Barna și apropiații săi că au început o epurare a vocilor critice în USR. Totodată, sunt invocate și câteva ironii aduse de Mihai Goțiu la adresa co-președinților USR-PLUS, dar și faptul că Mihai Goțiu ar fi poziționat grupul parlamentar USR din Senat împotriva Autostrăzii A8 în vara lui 2020.

„Toate aceste atacuri au subminat munca noastră și a colegilor noștri din ultimii 4 ani, au lovit în moralul nostru în plină campanie, ducând la demoralizarea membrilor care afirmau: «noi construim și vin unii și dau cu piatră». Din punctul nostru de vedere aceste lucruri nu sunt acceptabile. Pentru interese personale sau meschine, Mihai Goțiu s-a delimitat de USR PLUS, a adus prejudicii de imagine și a contribuit la șubrezirea credibilității USR PLUS pe timp de campanie, aruncând la gunoi munca a mii de membri. Pe baza acestor acte și fapte – Domnule Goțiu, avem un mesaj direct către dumneavoastră: vă cerem demisia din funcțiile deținute în USR, dar și demisia din USR”, se arată în scrisoarea semnată de 308 membri ai USR.

Ei cer membrilor Biroului Național să dea dovadă de „bun simți și rațiune” și să nu promoveze persoane „care au adus deservicii partidului, subminând cu bună știință” șansele partidului în campaniile de la locale și parlamentare.

„Noi, membri USR implicați în campanii, am fost martori ai acestor acte și fapte. Neputincioși. Puși în fața faptelor împlinite. Drept urmare, facem un ultim apel către voi, membrii Biroului Național, să dați dovadă de bun simț și rațiune și să nu promovați persoane care au adus deservicii partidului, subminând cu bună știință șansele noastre în campaniile de la locale și parlamentare”, se mai arată în aceeași scrisoare.

sursa