Extern

Premierul de la Tokyo, Fumio Kishida

Tensiunile dintre Rusia și Japonia se acutizează. Premierul de la Tokyo, Fumio Kishida, lansează noi acuzații grave la adresa Administrației „Vladimir Putin”.
Declarațiile lui Fumio Kishida au fost făcute în cadrul vizitei oficialului japonez la Roma. Premierul nipon a condamnat decizia Rusiei de a pune interdicție oficialilor japonezi de a intra în statul lui Vladimir Putin, „o decizie inacceptabilă”.

Astfel, oficialii de la Moscova sunt total responsabili pentru ruperea relațiilor Japonia – Rusia, a transmis premierul Fumio Kishida.
„Partea rusă este în întregime responsabilă pentru ruperea relaţiilor Japonia-Rusia”, a declarat prim-ministrul din „Țara Soarelui Răsare”.

Liderul de la Tokyo a profitat de ocazie de a acuzat Rusia de crime de război, în contextul conflictului militar din Ucraina.

„Invazia Ucrainei de către Rusia este o încălcare clară a dreptului internaţional, iar uciderea unui număr mare de civili nevinovaţi este o încălcare gravă a dreptului internaţional umanitar şi o crimă de război”, a declarat Kishida reporterilor.

sursa