Actualitate

Primarul comunei Repedea din Maramureş,trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu

Primarul comunei Repedea din Maramureş, Ioan Miculaiciuc, a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Edilul este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.

În acest dosar estre trimis în judecată și administratorul unei societăţi comerciale, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, şi dare de mită.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în cursul anului 2018, în contextul derulării contractului de lucrări pentru realizarea obiectivului de investiţii:
„Reabilitarea şi modernizarea Liceului Tehnologic Repedea, Corp A, B şi C”, Ioan Miculaiciuc, în calitatea menţionată, ar fi depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene mai multe declaraţii false în care ar fi precizat în mod necorespunzător realităţii faptul că lucrările pentru care s-au emis mai multe facturi de către liderul unei asocieri de firme (care subcontractase lucrările respective societăţii celuilalt inculpat) au fost realizate şi recepţionate.

În realitate, spun anchetatorii, lucrările respective fie nu au fost executate, în totalitate sau parţial, fie nu au fost recepţionate.

„Ulterior, după primirea fondurilor nerambursabile (Programul naţional de dezvoltare locală – PNDL), în valoare totală de 2.269.337 lei, cu încălcarea prevederilor legii privind finanţele publice locale, Ioan Miculaiciuc ar fi achitat contravaloarea facturilor respective. Pentru acest ‘serviciu’, dar şi pentru ca societatea omului de afaceri să încheie noi contracte de lucrări cu comuna Repedea, edilul ar fi pretins de la acesta suma de 150.000 – 200.000 lei, din care ar fi primit în două tranşe, printr-un intermediar, suma totală de 99.000 lei (40.000 de lei în 31.12.2018 şi 59.000 lei în 03.01.2019)”, explică procurorii.

sursa